10 Kasım 2010 Çarşamba

Avrupa'da Taharet Musluğu Sorunsalı

geçenlerde avrupa gezmesisine çıkma düşünceleri içinde bir arkadaşla konuşurken birden ortaya çıkan konudur. vize ve pasaport işlemlerinden dem vuran ben, ne kıymetli ülkeleri varmış lan dedim. sonra göt kadar ülkelerine verdiği kıymete bak dedim, ülkenize sıçim diye de ekledim. arkadaş da ekledi, adamların taharet musluğu bile yok diye. konu buradan çıktı...

aklıma ise şöyle bir anım geldi. yurttaykene*, tabi tüm tuvaletler alaturka, bazı bazı lavabolardaki muslukların birine hep hortum takılmış görürdüm. adam hususi uzun hortum almış, lavabodan tuvalete kadar uzatmış. güzel çözüm aslında. bunu askerde yapan arkadaşım var. kim bilir belki ben de yapacağım fırsat oldukça üşenmeyip alışveriş merkezinin daha temiz klozetlerine giden birisi olarak. tuvalette kitap dergi okuyan insanlar vardır. onlardanım.

şimdi bu işi derinlemesine düşününce, yurtdışında ne yapacağız dersek? iyi planlamalıyız. misal sadece 4 günlük bir gezi. dış hatlarda bi kere girilir, 2 gün dayansan akşam kalınan yerde girilir, otelde falan. duş alınır sonra. tabi her ihtimale karşın ıslak mendil taşımak gerekiyor. unutmamak lazım ki ıslak mendili kat kat kullanmak lazım çünkü ıslak mendiller pek sık dokunmuyor. son gün ise yine türkiye topraklarında dış hatlar termanalinde kutlanabilir sanırım.

Ekşi Sözlük'ten alıntıdır, url: http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=16723036 

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Su şişesi çözümünü tek geçerim. Her seferinde beni kurtarmıştır. Tek sıkıntısı suyun limitli olması. Öyle bir kere totomu yıkadım, aaa bitmemiş biraz daha yapayım gene yıkarım rahatı yok, 1lt'lik ideal (kime göre neye göre diyenler için gelsin: bana göre) ama 50cl de iş görüyor. Hele ki tuvalete girmeden önce musluktan ılık su doldurulursa tadından yenmez, toto bebek totosu kıvamına gelebiyor. Var mı yıkanmış toto gibisi?

    YanıtlaSil