12 Kasım 2010 Cuma

Misafirlikte Tuvalete Gitmek

İşin uzmanından güzel bir makale.


çok dikkatli davranılması gereken bir eylemdir, ve şu şekilde analiz edilir:

çıkacak zorluklar:
1.teknik arızalar(sifon veya tuvalet musluğu* arızaları)
2.eksiklikler(tuvalet fırçası veya tuvalet kağıdı)
3.koku problemi
4.ses problemi
5.yapı salaklıkları(klozet borusunun çok dar olması, sifonun çok güçsüz olması ve akış şeklinin bokları göndermeye uygun olmaması*, tuvalet musluğunun suyu farklı bir yöne akıtması ve debisinin çok düşük olması)

şöyle;

unutmamalıyız ki nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakacağız, yada bulduğumuz gibi bırakacağız, onun için tuvalet kapağı açık mı kapalımı ona dikkat etmeliyiz ki çıkarken de aynı halde bırakalım, çünkü tuvaletin durumunun farklı olması ev sahibinin aklına o tuvalete sizin girdiğinizi getirecektir ve en ufak bir aksaklıktan siz sorumlu tutulacaksınızdır, örnek olaraktelve, bişeylerin yere düşmüş olması, yerdeki ıslaklık...

çok sıkıştınız, tuvaletin yerini sordunuz, girdiniz, ne olursa olsun ilk kontroller her zaman önemlidir, bunu araba kullanmaya başlamadan önce dikiz aynalarını kontrol etmeye benzetebiliriz. bu kontroller yukarıdaki sorunlar içindir, 1. ve 2. maddeler için ön kontrol şarttır, her ne kadar sıkışırsanız sıkışın buna alışmalısınız; sifon, tuvalet musluğu, tuvalet kağıdı, tuvalet fırçası muhakkak kontrol edilmelidir. çok acil bir durum söz konusu ise, tuvalet kağıdı ve tuvalet musluğu değişimli olarak yer alabilir, yani bunlardan birisi olmasa da olur.

kontrolden sonra muhakkak ki tuvalet kağıdı ile klozetin popomuza değeceği yerleri silmeliyiz. biz göremesekte orası muhakkak pistir, hijyenik hale gelemesede tuvalet kağıdıyla silmek görünmeyen çiş partiküllerini alacaktır ve hiç olmazsa içimiz rahat olacaktır, misafirlikte hatasız sıçışa yaklaşmak için zihnimiz son derece açık ve rahat olmalıdır çünkü.

temizlik işleminden sonra popo deliğimizin izdüşümü klozetteki suya denk gelecek şeklinde dikkatlice ve yavaşça oturmalıyız, otururken dikkat, çürümüş veya dandik bir klozet kapağı sert bir oturuşta kırılabilir.

çiş safhasından sonra kakanın popodan çıktığı anda sifonu çekmeliyiz, kaka suya düşerken değil, popodan çıkar çıkmaz çekmeliyiz, çünkü kaka atmosfer ile buluştuğu andan itibaren koku yaymaya başlar, sifon çekerek o kokuyu biraz olsun ferahlatmış ve engellemiş oluruz, bu kakanın suya düşme sesini de engeller, eğer yekpare ve uzun bir kaka ise biraz olsun suyun altına girmesini ve hatta tamamen gitmesini sağlarız, bu da koku ihtimalini tamamen ortadan kaldırır, çünkü koku, kakanın su üzerindeki kısmından gelir, ve unutmamalıyız ki iceberg in su altında kalan kısmı gibi kakanın da su altında kalan kısmı azımsanmamalıdır. inatçı yekpare kakayı gönderme yollarını ilerleyen bölümlerde işleyeceğiz. bu sifon çekme olayı telve hadisesini de öneyecektir, çünkü klozet yüzeyinde kayan bir su olması kaka partiküllerinin o yüzeye yapışmasını zorlaştıracaktır.

eğer mükemmel kaka yapmaya yaklaşılmışsa kaka bittikten sonra zaten tuvalette hiç kaka kalmamamıştır, ama her ihtimale karşı kaka gönderimi anlatılacaktır, ama önce kaka yapan poponun temizlenmesi vardır, en kolay yol tuvalet musluğunun tazyiklice açılarak poponun suya temizletilmesi ve sonra kurulanması vardır, ama bu yöntemde sorun olabilecek olay olarak karşımıza tuvalet musluğunun debisinin yetersiz olması veya popomuz ile alakasız bir yöne akmasıdır, eğer debi yetersiz ise tuvalet kağıdına başvurmalıyız, eğer akış yönü elverişsiz ise musluğu elimizle düzeltmeye çalışmalıyız, tabi elimizi tuvalet kağıdı ile yalıtarak.

sıra geldi ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan dar boğazlı klozetlere, adam gibi yapın şunları di mi. valla bizim evdeki, ayağını soksan deliğe sifonu çeksen alır götürür seni akdenize. buradan çıkarmamız gereken ders ise her klozeti kendi klozetimiz gibi sanmamalıyız. diyelim ki bi tane sütun bıraktık, ve ne kadar sifonu çektiysek, kovalarca su döktüysek, bana mısın demedi* . şimdi bu inatçı kakanın iki çesiti vardır, aktif kaka ve pasif kaka. aktif kaka, klozete aynı zamanda tuvalet kağıdı atılmasıyla oluşur, su döktükçe daha da tıkar, hiç su geçişine izin vermez, daha da berbat olur, su taşar, su bulanır, tam bir kabus olur. pasif kaka deyimi ise, klozette sek kakanın olması durumda kullanılır. pasif kakayı bir kova yardımı ile yüksekten su dökerek gönderme şansımız çok yüksektir. yüksekten düşen suyun hızı m.g.h a göre artar ve yekpare kaka kütlesini parçalayarak gönderimini kolaylaştırır, tabi parçalanan yekpare kaka kütlesi, parçalanırken etrafa partiküller saçar, bunun için arkasından bir kova daha su dökmek gerekir. şimdi gelelim asıl zor olan aktif kakayı nasıl göndereceğimize. yüksekten kova ile su dökme stilini denemiş ve başarı elde edememişsek etrafta uzun ince bu iş için kullanılan bir sopa veya demir parçası aranılır*, unutmayalım ki tek kaka yapan biz değiliz. gülse birsel bile bunu yapmakta. eğer yoksa, serin kanlı davranarak, su döktüğümüz kovanın veya oradaki vileda kovasının demiri* çıkarılır ve biraz eğilerek düz hale getirilir. bununla dikkatlice tuvalet kağıdının olduğu taraf fazlaca olmak üzere delik karıştırılır, sonra yekpare kütle parçalanır, bir anda delikten fütursuzca akıp giden kaka ve tuvalet kağıdı birleşimi, bizim yaptığımız kakadan bizi daha mutlu eder, rahatlatır. ne demişler beterin beteri var, ama bu gitmeyen aktif kaka değil, tuvalette vileda kovasının olmayışıdır. *



7 yorum:

  1. Tabi bir de gereğinden uzun süre kalındıysa tuvalette çıkışta ev sahibi ile göz göze gelinen bir an vardır ki süperdir... (:

    YanıtlaSil
  2. :) tuvaletime sıçtın sezenişli bakışlar...

    YanıtlaSil
  3. :) çok eğlenceli

    YanıtlaSil
  4. Bu akademik makalenizi paylaşmanız harika olmuş. Çalışmalarınızı yakıdan takip ediyorum.
    Esen kalın.

    YanıtlaSil
  5. Sayın Hocam, marka tutkunu bir mantaliteye sahip sıçıcı banyo sathında vileda yerine sıkoç bırayıt ürünlerini ararsa ve inatçı kaka da havayla münasebeti esnasına yönelik buram buram kokularını koyvermişse nasıl bir strateji belirlememiz gerekir? Tabi bu arada ev sahibinin olası ve genelde de kesinlikle olduğu gıcık pici de kapıyı tekmelemekteyse? (Piç=ciddiye alınacak)

    YanıtlaSil
  6. Böyle bir konu ancak bu kadar eğlenceli ve didaktik anlatılabilirdi. 2010 yılında kardeşimin tavsiyesiyle buldum burayı, bi kenara not ettim, ama yorum yazmak yeni nasip oldu.

    İlk girdiğimde sanırım böyle bir iş kolu gerçekten var sanmıştım... Bi dakka durun, yoksa?

    YanıtlaSil
  7. W:FA:FASD:FdaS:FadsFadsF:asdFdsaF:ASDf

    YanıtlaSil